GORICA – RUDARdanes ob 16. uri, sodnik: Skomina

Po slabem začetku bi bila goriška domača zmaga proti Aluminiju in remi v Kranju lahko znanilca drugačnega nadaljevanja sezone. Ali je Gorica v vzponu, bo pokazala tekma proti Rudarju, ki je tekmec primerljivega ranga. Premor je bil za Mirana Srebrniča dobrodošel v smislu vračanja poškodovanih igralcev. Med reprezentančnimi vratnicami je že stal Grega Sorčan, ki ga je pričakovati ponovno tudi med goriškimi. Vse večjo minutažo dobiva napadalec Miran Burgić, vsaj na klop naj bi se vrnil Jaka Kolenc. Tekma z Velenjčani bi lahko bila tudi generalka pred torkovim prvim polfinalnim dvobojem pokalnega tekmovanja z Aluminijem. Pokal se zdi celo pomembnejši od prvenstva, v katerem so morda Goričani že predaleč od evropske vozovnice. Ta je precej bolj realna za Velenjčane, ki imajo ob tekmi manj kar devet točk prednosti. V Novo Gorico prihajajo po veliki zmagi na sosedskem derbiju proti Celju, ki je zagotovo zacelil tudi kakšno rano po (pre)visokem porazu v Stožicah.

Verjetni postavi – Gorica: Sorčan, Škarabot, Lipušček, Jogan, Gregorič, Džuzdanović, Šantek, Grudina, Osuji, Žigon, Gulič.  Rudar: Pridigar, Kašnik, Pušaver, Pišek, Tomašević, Bijol, Šehić, Novak, Tučić, Šimunac, Trifković. Naš namig: 1.

ALUMINIJ – TRIGLAVdanes ob 18. uri, sodnik: Sagrković

V derbi za obstanek gre Aluminij s prednostjo treh točk, a tudi slabo popotnico, saj je edina ekipa, ki spomladi še ni dosegla zmage. Trener Kidričanov Oliver Bogatinov je pred zahtevnim izzivom, saj je morala v ekipi nizka. Ko jim tekmec zabije gol, pride do razpada sistema. V Kidričevem se tolažijo s tem, da je Triglav njihov najljubši tekmec. Zadnjo domačo zmago so dosegli 27. avgusta lani proti Triglavu, zadnjo zmago v sezoni pa novembra lani, ko so gostovali na Gorenjskem. Triglav gre na Štajersko brez najboljšega strelca lige Mateja Poplatnika, ki je dosegel kar 12 od 19 golov Kranjčanov. Obeta se tekma brez lepih potez, zgolj bitka za dosego gola na silo.

Verjetni postavi – Aluminij: Kovačić, Jurčević, Zeba, Šme, Jakšić, Kidrič, Štor, Petrovič, Mensah, Tahiraj, Nunić. Triglav: Džafić, Mlakar, Elsner, Suljević, Šmit, Gvardnjačič, Robnik, Vokić, Bukara, Majcen, Pušnik. Naš namig: 0.