Atomski tenis je mogoče spremljati tako v moški kot ženski konkurenci na turnirju serije masters v Miamiju. Čeprav brez prvih favoritov, ki so se morali na obeh straneh posloviti v uvodnih krogih turnirja, glavno vlogo znova igrajo stari obrazi, ki so v zadnjih sezonah po vzponih doživljali padce. To sta v prvi vrsti Belorusinja Viktoria Azarenka in Kanadčan črnogorskih korenin Miloš Raonić.

Osemindvajsetletna Belorusinja je bila številka ena ženskega tenisa že pred šestimi leti. Sedemkrat se je uvrstila v polfinale turnirjev največje četverice, dvakrat je zmagala, obakrat v Avstraliji. Decembra 2016 je rodila sina Lea, za katerega se je lani bojevala vse leto. Namesto na teniških igriščih je ure preživljala na sodiščih, kjer sta bila bitko z nekdanjim partnerjem in Leovim očetom Billyjem McKeaguom. V tej sezoni se je znova vrnila na teniška igrišča in se v Miamiju po dveh letih znova uvrstila v polfinale turnirja serije 1000. Na turnir se je uvrstila s povabilom organizatorja, v četrtfinalu pa je trenutno 186. igralka sveta po dolgem času vzela skalp igralki iz prve svetovne deseterice, in sicer Čehinji Karolini Pliskovi.

Raonić je najlepše teniške trenutke doživljal predlani z uvrstitvijo v wimbledonski finale, ob koncu leta 2016 in na začetku lanskega leta pa je bil tretji igralec sveta. Odtlej ni več našel stare forme in je prejšnji mesec nazadoval na 40. mesto na svetovni lestvici, kar je bila njegova najslabša uvrstitev po več kot sedmih letih. Na turnirjih serije 1000 se je v zadnjih tednih izkazal na ameriških tleh, kjer se je v trenerski ekipi okrepil z nekdanjim hrvaškim asom Goranom Ivaniševićem. V Indian Wellsu je bil polfinalist, v Miamiju pa se je prebil do četrtfinala. Obakrat ga je izločil trenutno najbolj vroč igralec Juan Martin del Potro.

Argentinec je za zmago v Miamiju proti Raoniću potreboval skoraj tri ure, potem ko si je za 15. zaporedno zmago po porazu v prvem nizu rešil kožo v dveh podaljšanih igrah. Del Potra čaka jutri zvečer v polfinalu nov izziv. V polfinalu se bo v Crandon Parku v Key Biscainu pomeril z Johnom Isnerjem. Visoki Američan namreč igra kot prerojen, poleg vrhunskega začetnega igralca pa ga v zadnjem času krasi vse boljša igra z osnovne črte, s katero preseneča tekmece in pritiska na njihov začetni udarec.

»Dvoboj je bil nepozaben. Menim, da sva oba v njem zelo uživala. Igrala sva vrhunski tenis, svoje pa je dodala izjemna publika,« je bil po četrtfinalni zmagi navdušen Juan Martin del Potro. »Vselej si rečem, da me morda čaka zadnji dvoboj na turnirju, zato dam vse od sebe, da bi šel znova na igrišče. Tako bo tudi v polfinalu, saj si namreč želim igrati v finalu,« zmagovito formulo opisuje Del Potro, ki ima vselej v Severni Ameriki številne argentinske navijače, ki so znani po tem, da na teniških dvobojih pripravijo nogometno vzdušje. V njem se del Potro, ko se za Argentinca spodobi, vselej odlično znajde.

Najobetavnejša slovenska teniška igralka Kaja Juvan uspešno tekmuje na teniškem turnirju na Sardiniji (nagradni sklad 25.000 ameriških dolarjev). V kvalifikacijah je dobila oba dvoboja, in sicer s 6:2, 6:3 proti 10. nosilki kvalifikacij Romunki Cristini Dinu, v odločilnem dvoboju za napredovanje pa je bila s 6:4, 7:5 boljša od Italijanke Tatiane Pieri. Kaja Juvan je dobro pripravljenost potrdila v prvem krogu, v katerem je bila s 6:2, 6:2 boljša od Belgijke Kimberley Zimmermann. Prvo oviro glavnega žreba je na Sardiniji uspešno preskočila tudi Tamara Zidanšek, ki je bila z 2:6, 6:4, 6:1 boljša od Italijanke Martine Trevisan.