Slovenski košarkar Goran Dragić je za Miami v 29. minutah dosegel deset točk, pet podaj in tri skoke. Prvi strelec Miamija je bil z 19 točkami Kelly Olynyk, LeBron James se je v Clevelandu, ki je dosegel najnižje število točk v tej sezoni, ustavil pri 18 točkah.

Za Miami sta se izkazala še Josh Richardson in James Johnson, ki sta dodala še vsak po 15 točk, Miami pa zdaj potrebuje v zadnjih sedmih tekmah rednega dela le še dve zmagi, s katerima si bo zagotovil končnico.

Cleveland je sinoči ostal tudi brez Kevina Lova, ki je zgolj dve minuti po začetku tekme dobil udarec s komolcem in pri tem utrpel poškodbo zoba. Sicer se je na igrišče vrnil že v prvem polčasu, a je nato drugi del tekme presedel na klopi zaradi simptomov pretresa možganov. Cleveland je na tekmi zaostajal tudi že 23 točk. Na naslednji tekmi bo Miami v noči na petek doma gostil Chicago.

»Opravili smo izvrstno delo. Odigrali eno od najboljših obrambnih tekem, odkar sem pri tej ekipi,« je po tekmi dejal Wade. »Preveč smo metali mimo. In nasprotniku dovolili, da nam je vsilil njihovo igro. Naredili so razliko,« pa je po tekmi povedal James. Miami je trenutno na 7. mestu vzhodne konference z razmerjem 40 zmag in 35 porazov.

Miami : Cleveland