V mestu Phoenix v Arizoni se v ponedeljek ni dogajalo nič posebnega. No, če odštejemo mačka Gypsyja, ki se je v petek odločil splezati na električni drog, kot poroča WTVA, nazaj pa, kot se za mačka spodobi, ni znal. V ponedeljek so se tako zaskrbljeni sosedi odločili, da morajo nekaj storiti – poklicali so novinarske hiše. Ker niso imeli boljšega ali pa jih je zagrabila želja po pomoči ujeti živali, so pri ABC News tja poslali snemalno ekipo, ki je dogodek predvajala v živo.

»Smo na mestu dogajanja in ničesar si ne želimo bolj, kot pomagati mačku, da spleza dol z električnega droga,« je govorec komentiral dogajanje. »Še naprej vas bomo z mesta obveščali o dogodkih.«

Gledalce je dogajanje popolnoma obnorelo. Gledanost Gypsyjeve sage je narasla na tisoče, ljudje so se z avtomobili ustavljali ob cesti in prekinjali sestanke.

Ogorčeni gledalci z vse države so klicali policijo in gasilce, naj vendarle mačku pomagajo z droga. Ker gasilski oddelek ni bil navdušen nad nenehnim klicanjem, so sporočili, da so o situaciji obveščeni in, da ni potrebno več klicati. To je med ljudmi seveda sprožilo škandal, zahtevali so bojkot gasilcev, o dogodkih je bil obveščen tudi župan in zdelo se je, da bo maček še nekaj časa ostal na drogu.

Naenkrat pa se je ekran ABC News obarval v črno. Ko se je predvajanje v živo ponovno vzpostavilo, mačka ni bilo več videti. Neki občan je imel vsega dovolj, sam je ob drog postavil lestev in storil, kar bi lahko storili že davno – rešil mačka. Reševalna saga se je torej končala srečno.