Miami ima do konca rednega dela še osem tekem in čeprav končnice še nima zagotovljene, je malo verjetno, da bi ga lahko Detroit ali Charlotte izrinila iz osmega mesta. Hkrati ima Miami na dosegu roke šesto mesto, saj ima Milwaukee isto število zmag, Washington pa eno več. Miami bo v naslednjih štirih tekmah gostil Cleveland, Chicago, Brooklyn in Atlanto, nato bo gostoval pri Hawks in Knicks, redni del pa bo končal doma s tekmama proti Oklahomi in Torontu.

Novica večera v ligi NBA je vrnitev Markella Fultza v postavo Philadelphie. Prvi izbor na naboru 2017, ki je bil zaradi poškodbe odsoten od oktobra lani, je v petnajstih minutah dosegel deset točk. Trener Brett Brown ga je sicer pohvalil, vendar hkrati izjavil, da bo na naslednjih desetih tekmah, kolikor jih ima Philadelphia do konca sezone, precenil, ali se bo Fultz priključil ekipi za končnico.

Dosežek večera je uspel Treyu Burku, ki je za New York dosegel 42 točk, zmago večera pa je zabeležil Detroit, ki so vknjižil četrto zaporedno zmago in petič zapored brez končnice pustil Los Angeles Lakers. Šest igralcev Pistons je imelo dvomestne številke, največ med njimi Reggie Jackson (20), ki se je vrnil v ekipo po izostanku na 37 tekmah zaradi poškodbe stopala.

Philadelphia 123:104 Denver