O tem so pred dnevi poročali v finančni redakciji New York Timesa, na twitterju pa ga je potrdil tudi tehnološki novinar Nathaniel Popper.

Bitstamp je ena večjih borz s kriptovalutami, ki sta jo Slovenca Nejc Kodrič in Damijan Merlak pred nekaj leti ustanovila v Kranju. Registrirana je v Luksemburgu, po obsegu svojega poslovanja pa trenutno zaseda enajsto mesto na svetu – v 24 urah namreč trgujejo s približno 147 milijoni evrov oziroma 182 milijoni ameriških dolarjev.

Sprememba bi lahko odgnala uporabnike

Nekateri uporabniki twitterja so na družbenem omrežju že opozorili, da bi prodaja podjetja južnokorejskemu investitorju za Bitstamp lahko imela negativne posledice. Slaba seznanjenost z južnokorejskimi zakoni, ki zadevajo kriptovalute, bi lahko mnoge uporabnike odvrnila od uporabe borze.

Spet drugi so opozorili, da sprememba v lastništvu ne pomeni nujno velikih sprememb za podjetje.

Ustanovitelja Bitstampa sta se v lanskem letu uvrstila tudi na lestvico najbogatejših Slovencev. Damijan Merlak je na lestvici zasedel šesto mesto, Nejc Kodrič pa osmo. Bitstamp je sicer ob podjetju 3fs in kranjski občini tudi eden izmed glavnih financerjev spomenika »blockchainu«, ki so ga pred dvema tednoma .