Predzadnja tekma svetovnega pokala za dekleta v nemškem Oberstodrfu se je za Slovenijo na srednji skakalnici začela z nastopom mlade Katre Komar, ki je izpolnila cilj, se uvrstila v drugo serijo in nato z 29. mestom skočila do prvih dveh točk svetovnega pokala v karieri.

Prvič se je med deseterico prebila Jerneja Brecl, ki je 13. mesto iz prve serije nadomestila z desetim ter se s tem v skupni razvrstitvi s četrtimi točkami v sezoni povzpela na 31. mesto. Deseto mesto je njena najboljša uvrstitev, saj je bila doslej najvišje v Rašnovu, kjer je osvojila 14. mesto.

Odlično izhodišče je za visoko uvrstitev po drugem mestu prve serije imela Klinčeva, ki pa ni našla pravega odgovora na razpoložene tekmice. V dobrih razmerah je skočila 93 metrov, zbrala skupaj 204,7 točke, kar je bilo dovolj za tretje šesto mesto v tej sezoni. Najboljši rezultat sezone je izenačila po enakem dosežku v Zau in na Ljubnem.

Povratnica po bolezni Špela Rogelj je po 17. mestu po prvi seriji po drugi napredovala na 14., Urša Bogataj je z 20. napredovala na 17., nič kaj zadovoljna pa z 22. mestom po prvi seriji in na koncu ni bila najboljša Slovenka letos, Nika Križnar.

Zmage, prve letos in rekordne 54. v karieri, se je razveselila Takanašijeva, na drugo se je s četrtega prebila Iraschko-Stolzeva, tretja je bila Lundbyjeva.

V skupnem seštevku je še naprej najboljša Slovenka Križnarjeva na devetem mestu s 367 točkami, le šest manj jih ima Klinčeva na desetem, Bogatajeva je s 341 točkami enajsta.

V nedeljo bo v Oberstdorfu na sporedu še zadnja tekma svetovnega pokala 2017/18 za ženske, skupno zmago pa si je že pred časom zagotovila Norvežanka Lundbyjeva.