Nogometna zveza Slovenije (NZS) je športnemu direktorju Maribora Zlatku Zahoviću izrekla šestmesečno prepoved sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na uradnih tekmah, ker je pred tednom dni na tiskovni konferenci po porazu s Krškim žalil dostojanstvo novinarja športnega dnevnika EkipaSN Dejana Mitrovića.

Ostra kazen nogometne zveze zaradi Zahovićevega nešportnega in neetičnega vedenja je v domači javnosti naletela na močan odmev. Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je Zahovićevo obnašanje označil kot »skrajno neprimerno, nedopustno in v nasprotju z vsemi etičnimi in športnimi načeli«. V obrazložitvi je zapisal, da je Zahovića kaznoval zaradi najbolj »nizkotne oblike verbalnega napada na osebno dostojanstvo posameznika, kar predstavlja skrajno neetično in obsojanja vredno dejanje«. Nogometna zveza je ocenila, da Zahović ni škodoval le klubu, pač pa vsej nogometni družini. Disciplinski sodnik v ravnanju Zahovića ni našel nobenih olajševalnih okoliščin.

Zlatko Zahović bo kazen NZS prestal 23. septembra 2018. Krovna organizacija je športnega direktorja Maribora pred devetimi leti že kaznovala za tri mesece, potem ko je na tekmi v Ajdovščini zmerjal sodnike in delegata označil za »komunistično svinjo«. Zahovića so v začetku tedna začasno suspendirali tudi v klubu, upravni odbor pa končne odločitve še ni sprejel. Dodajmo, da bo Lista za pravičnost in razvoj, ki jo vodi Stojan Auer, Zahovića predlagala za dobitnika občinskega priznanja zlati grb mesta Maribor.