Zaradi silovitega vetra sta zaprti avtocesta Zagreb-Split med odcepoma Sveti Rok in Posedarje in tamkajšnja državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački. Za ves promet sta zaprta del jadranske magistrale pri Senju in most na otok Pag. Zaradi snega je na otoku Korčula zaprta otoška cesta Vela Luka-Korčula, je poročal Hak.

Opozorili so tudi, da so vsa počivališča ob avtocesti Zagreb-Split zasedena, ter voznikom svetovali, naj se ne odpravljajo na pot, dokler se vremenske razmere ne bodo izboljšale.

Samo za osebna vozila sta odprti avtocesta Reka-Zagreb med odcepoma Čavle-Delnice in državna cesta Gračac-Obrovac.

Ne sneži le v Dalmaciji, temveč tudi v Liki in Slavoniji. Hrvaški mediji so poročali, da je snežno neurje v četrtek zvečer zajelo Split, polotok Pelješac in dalmatinsko zaledje, posebej območje Imotskega.

Časnik Slobodna Dalmacija je na svoji spletni strani objavil, da so bile v četrtek zvečer pri Obrovcu v smeri iz Dalmacije proti notranjosti države kolone avtomobilov, v katerih so ljudje zmrzovali, ker pristojne službe niso obvestile voznikov, da so ceste zaprte.

Hrvaški hidrometeorološki zavod je napovedal, da se bo burja ob obali umirila v popoldanskih urah. Snežilo bo predvidoma samo v dopoldanskih urah, v južni Dalmaciji pa bo deževalo.