Prestolonaslednik Mohamed bin Salman, v medijih znan tudi kot MBS, je v nedavnem intervjuju za ameriško televizijo CBS dejal, da se nikakor ne namerava opravičevati zaradi svojega bogastva, sploh pa ne zasebnega luksuznega življenja. »Kar se mojih zasebnih izdatkov tiče, naj takoj razčistim: sem zelo bogat. Nisem Gandi ali Mandela. Sem član vladajoče družine, ki je obstajala stotine let pred nastankom Savdske Arabije.«

V zadnjih letih je denimo kupil 500 milijonov dolarjev vredno jahto Serene, ki je bila v lasti ruskega tajkuna Jurija Šeflerja. Decembra lani je odštel 450,3 milijona dolarjev za sliko Leonarda da Vincija Salvator Mundi, ponaša pa se tudi s 300 milijonov dolarjev vrednim francoskim dvorcem Chateau Louis XIV blizu Versaillesa, ki velja za najdražjo hišo na svetu. Za nameček pa si je omislil še lovski dvorec nedaleč od Pariza. Njegovo osebno premoženje ocenjujejo na tri milijarde dolarjev.

Polovico porabi zase

»Moje zasebno življenje je nekaj, kar je le moje, in se s tem ne želim hvaliti. Opozoril bi le, da 51 odstotkov svojega bogastva namenjam za dobrodelnost, le 49 odstotkov ga porabim zase.«

Dvaintridesetletni princ je šele lani postal prestolonaslednik, ko je v bitki za prevlado premagal bratranca. Ameriški obveščevalski viri trdijo, da je princ več let svojo mamo Fahdo bint Falah Al Hathleen, tretjo ženo kralja Salmana, skrival pred očetom, saj je bil prepričan, da mama nasprotuje njegovemu prevzemu oblasti. Kadarkoli je oče spraševal, kje je njegova tretja žena, je MBS našel izgovor, zakaj mame ni na spregled, vključno s pojasnili, da je na zdravljenju v tujini.

Poročen je s princeso Sarah bint Mashhoor, ki je sicer njegova sestrična, za zdaj pa imata štiri otroke – dva sinova in dve hčeri. Zanimivo je, da kljub temu, da je prestolonaslednik uvedel nekaj reform, kar se tiče pravic žensk v državi, na spletu ne obstaja niti ena fotografija njegove žene, ki se tudi nikoli ni pojavila v javnosti.