Slovenski košarkar pri Miamiju Goran Dragić je prispeval pomemben delež pri zmagovitem nizu, saj je proti Los Angelesu dosegel 30 točk, vključno z odločilnim košem 15 sekund pred koncem, na preostalih dveh tekmah pa vknjižil še 20 oziroma 14 točk.

miam

Miami bo v prihodnjih dneh na veliki preizkušnji, saj ga čakajo tri zahtevne tekme. Najprej bo v noči na soboto gostoval pri Oklahomi, v nedeljo se bo v gosteh pomeril z Indiano, v sredo ponoči pa se bo na domačem parketu zoperstavil Clevelandu. Pri slednjem so začasno ostali brez glavnega trenerja Tyronna Lueja, ki si je zaradi zdravstvenih težav vzel nekaj odmora, moštvo pa bo ob njegovi odsotnosti vodil njegov pomočnik Larry Drew.

»Naslednje tri tekme predstavljajo velik izziv. Najprej bosta zahtevni gostovanji pri Oklahomi in Indiani, ki igrata dobro in bosta nastopili v končnici. Opraviti moramo svoje delo, vendar pa proti dobrim ekipam vedno igramo dobro. Mislim, da smo pripravljeni na ta niz, premagamo lahko vsakogar, če bomo le dovolj osredotočeni,« je pred zahtevnim nizom razmišljal Goran Dragić.