Jeseničani so si mesto med četverico alpske lige zagotovili proti Ljubljančanom, aktualni italijanski prvak Ritten je bil boljši od mladinske ekipe Red Bull Salzburg.

Prva tekma bo v četrtek ob 20. uri v Italiji, druga bo v soboto na Jesenicah, tretja v ponedeljek spet v gosteh. Morebitna četrta bo v sredo na Jesenicah in morebitna peta v soboto pri Rittnu (ekipi igrata na tri dobljene tekme).

Kot je povedal predsednik kluba Anže Pogačar, je ekipa izpolnila vse zadane cilje za to sezono. »Rezultate bi morali ceniti, spoštovati, ker smo hokej vrnili na profesionalno raven,« je dejal Pogačar, ki verjame, da lahko ekipa naredi še korak več.

»Po polovici sezone sem rekel, da je glavni cilj ekipe končnica. Vzporedno smo z veliko bazo igralcev na Jesenicah mirno odigrali državno prvenstvo. Nosilce sem lahko spočil. Olimpija je bila za nas v četrtfinalu najbolj ugoden tekmec. Izplen je bil fantastičen,« se je na kratko na dosedanji potek sezone ozrl glavni trener Jesenic Gaber Glavič.

»Ritten je ena trofejnejših ekip Italije. Je drugačna ekipa, bolj izkušena kot naša, igra drugačen hokej. V določeni meri želi igrati kot slovenska reprezentanca. Čuti se finski pridih. So favoriti, mi bomo vse naredili, da jih presenetimo. Velik korak lahko naredimo že jutri v Rittnu. Vsaka tekma je tekma zase in skupek odloči,« je o polfinalnem tekmecu dejal Glavič, ki si želi proti Rittnu v Podmežakli videti polne tribune.