Nekonvencionalna piva iz mikropivovarn so v zadnjih desetih letih preplavila Slovenijo. Ali gre za trenutni modni trend ali so se ljudje naveličali standardnih okusov?

Oboje. Osnovna gonilna sila te scene so tisti, ki so že pred desetimi leti ali malo kasneje skočili v to novo pivsko območje in začeli sami variti pivo. Drugi del, ki ni nepomemben, pa so tisti, ki so se priključili novemu modnemu trendu in omogočajo, da slovenske in tuje mikropivovarne sploh lahko prodajajo svoja piva. Brez teh te scene zagotovo ne bi bilo.

Vaš lokal je bil e

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.