Miami je s 149 točkami postavil rekord franšize v doseženih točkah na eni tekmi. Gre tudi za najvišji izkupiček v sezoni lige NBA. Miami je z zmago (38:33) skočil na sedmo mesto vzhodne konference.

James Johnson je za Miami vpisal 11 skokov in 31 točk, kar je njegov osebni rekord. Rezervist Kelly Olynyk jih je dodal 30. Izkazal se je tudi Wayne Ellington s 23 točkami. Člani vročice so zadeli kar 20 trojk, kar je drugi najboljši izkupiček v trojkah na eni tekmi v zgodovini floridske franšize.

Slovenski as Goran Dragić je v 42 minutah na igrišču prispeval 20 točk, osem podaj in štiri skoke.

Pri gostih je bil najbolj razpoložen Nikola Jokić, ki je za Denver dosegel 34 točk.

Že v prvem podaljšku je ponagajala tehnologija, saj se je sesul uradni računalniški sistem ter so morali uradni predstavniki na tekmi statistiko voditi ročno.

miam

Miami Heat naslednja tekma čaka v sredo, ko bodo gostili New York. Floridsko vročico do konca rednega dela sezone čaka še enajst tekem.

Aktualni podprvaki lige NBA Cleveland Cavaliers so premagali Milwaukee Bucks s 124:117. Strelski spopad LeBrona Jamesa in Giannisa Antetokounmpa je dobil zvezdnik Clevelanda. James je tekmo končal s 40 točkami, Antetokounmpo pa je zbral tri manj.