Ko je Luka Volarič po dobre pol ure tekme 24. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Mariboru zabil evrogol, se je začela vijolična kalvarija, ki je z neprimernim izpadom Zlatka Zahovića dobila tretji polčas. Volarič je z razdalje ukanil vratarja Jasmina Handanovića, ki je bil ob tako natančnem strelu v levi zgornji kot njegovih vrat nemočen. Luka Volarič je tudi zaradi kreativne igre na sredini igrišča po mnenju Dnevnikove žirije postal najboljši igralec minulega kroga. V letošnji sezoni se je prvič znašel med dobitniki točk.

Sedemindvajsetletni Volarič je profesionalno kariero začel v Novi Gorici, saj je doma iz vasi Sužid pri Kobaridu. Doslej je nastopal samo za slovenske klube, med katerimi po uveljavljenosti najbolj izstopajo Domžale. Ob Kamniški Bistrici je preživel leto dni in pol, a se je letos tik pred začetkom spomladanskega dela prvenstva po letu dni in pol vrnil v Krško. Čeprav je v domžalskem dresu opravil zimske priprave, je bila želja po igranju tako močna, da je prekinil pogodbo. »Domžale mi bodo ostale v lepem spominu, saj je organiziranost kluba na precej visoki ravni. V klubu sem spoznal kar nekaj novih prijateljev in verjamem, da bomo ohranjali stike tudi v prihodnosti,« je pred tedni povedal za spletno stran posavskega prvoligaša. V soboto zvečer je postal eden najpomembnejših kreatorjev zgodovinske zmage Krškega v Ljudskem vrtu.

Volaričev najbližji zasledovalec v 24. krogu je domžalski napadalec Lovro Bizjak, ki je z dvema goloma sodeloval pri visoki zmagi nad Aluminijem. Tretje mesto je pripadlo vezistu Krškega Tončiju Mujanu, točke pa sta osvojila še Stefan Savić iz Olimpije in Jaka Bijol iz Rudarja.