Več kot stoletje se lahko Slovenci sladkamo z izdelki Kraš, več kot 65 let je imelo hrvaško podjetje trgovinico na Čopovi ulici. Trgovina, kjer so Kraševe sladke dobrote prodajali tako kot včasih, izza masivnega temno rjavega pulta, je bila tudi ena redkih stalnic ves čas spreminjajoče se ponudbe v mestnem jedru.

In tudi po tem, ko se je podjetju Krašcommerce najemna pogodba za prostor na Čopovi ulici, ki je v lasti Nove ljubljanske banke, iztekla in so zato konec minulega meseca vrata Bonboniere tam zaprli, priljubljena trgovina ostaja del mestnega središča. Danes so novo Bonboniero Kraš namreč odprli nedaleč od prejšnje lokacije, na Slovenski cesti 28, kjer je Kraševa trgovina nasledila samopostrežno pekarno Backwerk. Tradicionalno rezanje traku so začinili še z rezanjem torte Bajadera.

»Kot ni praznikov brez Bajadere in otroštva brez Životinjskega carstva, tako ni središča Ljubljane brez Bonboniere Kraš,« je današnje odprtje nove trgovine pospremila direktorica Krašcommercea Karmen Pangos in poudarila, da so izselitev izkoristili za začetek novega poglavja. Temno masivno pohištvo so zamenjale steklene vitrine in zlata barva, v ospredju pa ob tem tudi na Slovenski cesti ostaja čokolada. »Trgovina ima sodoben pridih, hkrati pa smo ostali zvesti tradiciji in ohranili tudi prodajo izza pulta,« je povedala Pangosova.