Petnajsto mesto Ane Bucik na zadnjem slalomu sezone je najboljša slovenska ženska uvrstitev na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v Areju. Novogoričanka je dosegla drugo najboljšo slalomsko uvrstitev sezone, v kateri je v svoji paradni disciplini v primerjavi s prejšnjimi nazadovala. Je pa v tej sezoni s tretjim mestom v alpski kombinaciji v Lenzerheideju dosegla največji posamični uspeh v sezoni. Meta Hrovat in Maruša Ferk se nista uvrstili med najboljšo petnajsterico, ki prejme točke na finalu. Slovenski obeti po novi vrhunski uvrstitvi so se danes razblinili, saj je ženski veleslalom odpadel. Ana Drev je v veleslalomskem seštevku zasedla deveto mesto in bila s 192 točkami, vse je dosegla na veleslalomu, najuspešnejša Slovenka.

»Ko sem na drugi progi prvič v sezoni videla zelene številke, ker sem prevzela vodstvo, sem bila srečna. Žal sem na prvi progi naredila napako tik pred ciljem, ki me je oddaljila od še višjih mest. Verjamem, da mi bo dala zadnja tekma spodbudo v pripravah na novo sezono,« pravi Ana Bucik.

Mikaela Shiffrin je dosegla 43. zmago v svetovnem pokalu in prepričljivo ubranila veliki kristalni globus, ki mu je dodala še petega slalomskega. Kot največkrat v tej sezoni sta preostali stopnički zmagovalnega odra zasedli Švicarka Wendy Holdener, ki je v skupnem seštevku svetovnega pokala presenetljivo osvojila drugo mesto, in Švedinja Frida Hansdotter. Veleslalomski globus je tretjič v karieri pripadel Nemki Viktorii Rebensburg, ki je v skupnem seštevku zasedla tretje mesto.