Zvečer in ponoči se bodo padavine od juga spet nekoliko okrepile. V notranjosti Slovenije bo rahlo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo. Burja se bo prehodno nekoliko okrepila. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -5, na Goriškem in ob morju okoli 3 stopinj.

V ponedeljek bo oblačno. Ponekod v notranjosti bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj.

Še bo hladno

Obeti: V torek in sredo bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Burja na Primorskem bo v torek prehodno oslabela in se v sredo ponovno okrepila. Še bo razmeroma hladno.

Vremenska slika: Nad Sredozemljem je ciklonsko območje, nad severno Evropo pa območje visokega zračnega tlaka. S severovzhodnim vetrom doteka k nam vlažen in hladnejši zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes in v ponedeljek bo večinoma oblačno. Na Madžarskem, v Avstriji in v notranjosti Hrvaške bo občasno rahlo snežilo, drugod rahlo deževalo. Burja ob Jadranu se bo v noči na ponedeljek nekoliko okrepila.