Federer, ki je izboljšal svoj najboljši začetek sezone, doslej je za to veljal dosežek iz sezone 2006, je proti Hrvatu izgubil prvi niz, nato pa v naslednjih dveh že zaostajal za "break", a se obakrat rešil, Čorić, 49. igralec sveta, je bil v drugem nizu le igro oddaljen od presenečenja. »Močno sem se moral potruditi, a zato sem še bolj zadovoljen. To je bil borben dvoboj, imel sem tudi nekaj sreče, odločile pa so izkušnje,« je po dvoboju sijal od zadovoljstva švicarski veteran.

Njegov tekmec bo stari znanec Del Potro, ki je v dvoboju prišel do svoje 400. zmage v karieri, postal je šele drugi Argentinec po Guillermu Villasu, ta ima v svoji zbirki kar 929 zmag, s takim dosežkom. Proti Raoniću je odlično serviral, dobil kar 89 odstotkov točk na svoj prvi servis, na drugi strani pa tekmecu odvzel štiri začetne udarce.

»Nisem vedel, kaj delati. Odlično je serviral, odlično je udarjal tudi v igri. Vsakič, ko sem odigral nekoliko krajšo žogo, me je kaznoval,« je bil nad formo Argentinca navdušen Raonić.

Federer in Del Potro sta imela lani kar nekaj medsebojnih tekem, Argentinec, ki je v svojih 19 letošnjih tekmah 16-krat zmagal, je Švicarja premagal na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku, a se mu je ta pozneje nekajkrat oddolžil, nazadnje v Baslu.