Domačinka Frida Hansdotter, ki je v Pjongčangu osvojila naslov olimpijske prvakinje v slalomu, je bila po prvi vožnji na šestem mestu, a je v finalu vendarle skočila na oder za zmagovalke s tretjim mestom (+1,59), ko je bila od drugouvrščene Holdenerjeve počasnejša za pičlo stotinko sekundo.

Na startu so bile tri Slovenke in vse so se prebile v finale, v katerem so vse tekmo končale v cilju, a je točke osvojila le Bucikova, ki je bila 16. na prvi progi. Na finalu sezone se točke svetovnega pokala delijo le prvi petnajsterici.

Sedemnajsto mesto po prvi vožnji je v finalu ubranila Hrovatova (+4,33), Ferkova (+5,51) je na repu rezultatske lestvice ostala tudi po finalu. Na prvi progi je bila 21., 21. od dvaindvajset uvrščenih pa je ostala tudi po finalu.

Bucikova in Ferkova sta si nastop na zadnjem slalomu v sezoni priborili z 22. in 25. mestom v seštevku discipline, Hrovatova pa si je povabilo na slalomski finale priborila kot aktualna mladinska svetovna slalomska prvakinja.

Slalomski mali kristalni globus je bil oddan že pred Švedsko. Osvojila ga je Shiffrinova, ki je predčasno potrdila tudi veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku sezone.

V Aareju bosta v nedeljo na sporedu še moški slalom in ženski veleslalom, na katerem bosta slovenske barve zastopali Ana Drev in Meta Hrovat.