»Posel kot običajno,« je po tekmi dejal branilec Ryan Ellis in dodal: »Zdaj pa nazaj na delo.« Neverjetni Plenilci so na zadnjih 14 tekmah vknjižili 13 zmag in poraza po rednem delu niso doživeli že od 17. februarja proti Detroitu.

»Fantje so dobro vedeli, da jih današnja zmaga pelje v končnico, zato sem vedel, da se bodo še bolj borili,« je po tekmi dejal trener gostov Peter Laviolette. »Zelo mi je bila všeč naša današnja igra. A nič ne bo šampanjca, gremo naprej,« je dodal.

Prvi vratar Pekka Rinne je imel prost večer, potem ko je v četrtek pomagal Nashvillu premagati Arizono. Moštvo ga s Sarosom med vratnicama ni prav nič pogrešalo.

Za gostitelje, ki kljub porazu ostajajo v igri za končnico, sta zadela Nathan MacKinnon in Gabriel Landeskog.

Vegas Golden Knights, drugouvrščena ekipa zahodne konference, v kateri so Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja ta čas na šestem mestu, pa je na domačem ledu presenetljivo z 2:4 klonila proti ekipi Minnesota Wild. Ta se je z zmago povzpela na četrto mesto zahoda.

Kralji so imeli tokrat prost večer. Boj za nadaljevanje prvenstva NHL v končnici bodo nadaljevali danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bodo v domačem Staples Centru gostili New Jersey Devils.