Kaj pa on, ljubljeni vodja SMC? Pove, da se ima za odgovornega politika, a da je za kaj odgovoren, tega pa ne. V resnici je sam sprožil proteste sindikatov, sam je odgovoren, da se je drugi tir znašel na vrhovnem sodišču in sam nosi velik delež krivde za nesoglasja med strankami. Seveda še za marsikaj drugega.

Je odstop dobra taktična poteza, stava na vse ali nič, kot menijo nekateri? Volitve bodo malo prej, Janša še ni do konca aktiviral svojih »brezplačnikov«, Šarec do konca spisal programa, vloga žrtve pa običajno prinaša simpatije… Ali imajo res prav, se bo pokazalo pri volitvah.

Politika je obrt, se trkajo po prsih predstavniki starih strank, in s tem vpijejo: Volite nas! A po preteklih izkušnjah je videti, da je njihova obrt bolj umazane sorte. V sebi nosi boj za koristi, oblast, denar… Če poenostavim: od osamosvojitve naprej so uničevali državo, v bedo pehali državljane, se prilizovali elitam in klečeplazili pred institucijami EU. Eni malo bolj, drugi malo manj. Kljub temu še vedno računajo na nas, na volilce. Ob tem napake Mira Cerarja kar malo zbledijo, mar ne?

Pa mi? Kaj nas čaka in kaj lahko izbiramo? Kurjo polt dobim, če pomislim na vse te neproduktivne debate in pričkanja, ki smo jih lahko spremljali na sejah parlamentarnih odborov, na sejah parlamenta. Zdaj jih bomo spet na predvolilnih soočenjih.

Polona Jamnik, Bled