Sobota bo oblačna in deževna, meja sneženja pa se bo čez dan in popoldne gibala nad okoli 800 metri nadmorske višine, pišejo na portali Neurje.si. V nedeljo, ko se bo meja sneženja spustila do nižin, pa bodo padavine že slabele. V nižinah naj bi torej padlo okoli pet, v višjeležečih predelih pa okoli deset centimetrov snega.

Dopoldne bodo padavine ponehale

Danes dopoldne bodo padavine večinoma ponehale, čez dan bodo predvsem v zahodni polovici države še posamezne plohe. Popoldne se bo prehodno razjasnilo. Pihal bo jugozahodni veter, ki bo popoldne ponehal. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na severozahodu okoli 8 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bo od juga spet pooblačilo, zjutraj bo v južni Sloveniji začelo deževati. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 6, ob morju 8 stopinj Celzija. V soboto dopoldne bodo padavine zajele vso Slovenijo. Hladilo se bo, meja sneženja se bo čez dan marsikje v notranjosti Slovenije spustila do nižin. Zapihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem do 10 stopinj Celzija.

V nedeljo bo mrzlo

V nedeljo bo oblačno, ponekod v notranjosti Slovenije bo občasno še naletaval sneg. Mrzlo bo, temperatura bo tudi čez dan večinoma ostala pod lediščem. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. V ponedeljek bo oblačno. Čez dan bo od juga začelo rahlo snežiti, na Primorskem rahlo deževati. Padavin bo malo. Burja na Primorskem se bo nekoliko okrepila.