Mrežo Detroita je po podaji Kopitarja v deveti minuti načel Paul La Due. Po 45 sekundah zadnje tretjine je izenačil Gustav Nyquist. Kopitar je v 47.minuti dosegel gol za 2:1, nato pa v 49. minuti do golov pomagal še Tylerju Toffoliju in Dustinu Brownu, ki sta zadela v razmaku 18 sekund.

Kralji so se z zmago povzpeli na sedmo mesto v zahodni konferenci. Po prostem dnevu bo naslednji tekmec v dvorani v Los Angelesu New Jersey, ki je na osmem mestu vzhoda in prav tako nujno potrebuje točke za končnico.

Hrušičan je prvič na tekmi zadel v 49. minuti, a s precej sreče. Drsal je za golom Detroita, med prerivanjem za plošček, je ta nekako preskočil gol, se od vratnice odbil v vratarja in za njegov hrbet. Da je bil gol splet nenavadnih okoliščin, je priznal tudi Kopitar: »Bil je eden najbolj nenavadnih golov, ki sem jih doslej dosegel. Trudili smo se, da bi osvojili plošček. V boju zanj sva se s palicami zadela z igralcem Detroita, plošček se je odbil in pristal v golu.«

Za kralje so zadeli še Paul LaDue, Tyler Toffoli in Dustin Brown. Gustav Nyquist je bil strelec edinega gola za Detroit. Rdeča krila so sicer izgubila osmič po vrsti.

Velja omeniti še zmago Nashvilla v Arizoni s 3;2, s čimer je Nashville zdaj s 102 osvojenima točkama sam na vrhu lige.

Buffalo je z 2:5 izgubil proti Torontu, New York Islanders s 3:7 proti Washingtonu, Philadelphia pa s 3:5 proti Columbusu. Florida je s 3:0 premagal Boston, Winnipeg s 6:2 Chicago, Montreal je s 3:5 klonil proti Pittsburghu, St. Louis pa z 1:4 proti Coloradu.