Medtem ko so številni slovenski teniški igralci in igralke začeli teden z odmevnimi uvrstitvami, so slabše nadaljevali izločilne dvoboje. Priložnosti je bilo veliko, zmage pa so bile redke. Največjo priložnost je zapravila Andreja Klepač v paru z Mario Jose Martinez Sanchez. Slovensko-španska naveza je v četrtfinalu turnirja v Indian Wellsu proti Kanadčanki Gabrieli Dabrowski in Kitajki Yi Fan Xu zapravila zaključno žogico v prvem nizu, v odločilnem pa je imela žogico za skupno zmago, a je ni izkoristila. V Indian Wellsu se je v četrtfinalu turnirja dvojic poslovila tudi Katarina Srebotnik, ki je tekmovala z Američanko Vanio King. Kljub porazu sta si obe Slovenki prislužili visoko nagrado, in sicer vsaka dobrih 27.000 ameriških dolarjev. V primeru uvrstitve v polfinale bi bil znesek dvakrat višji.

Uvodna dvoboja na turnirju svetovnega izziva v Shenzhenu sta med posamezniki izgubila tudi oba slovenska teniška igralca. Blaž Rola je bil po treh kvalifikacijskih zmagah brez moči proti Nemcu Yannicku Madnu, ki je bil boljši s 6:3, 6:4. Novo zaušnico je v prvem krogu doživel Blaž Kavčič, ki je danes poslal pismo, v katerem pojasnjuje, da je njegova reprezentančna pot končana. Tretji nosilec je proti Vladimirju Ignatiku do prekinitve zaradi dežja vodil s 3:2 v odločilnem nizu. Včeraj je v nadaljevanju dvoboja Belorus dobil štiri igre zapored.

Poln presenečenj na moški strani je najmočnejši teniški turnir tega konca tedna v Indian Wellsu. Le Roger Federer se je izmed prvih štirih nosilcev prebil v četrtfinale. Bolgar Grigor Dimitrov (tretji nosilec) in Nemec Aleksander Zverev (četrti) sta izgubila uvodna dvoboja, Marin Čilić (drugi nosilec) pa je Nemcu Philippu Kohlscreiberju priznal premoč v šestnajstini finala. Če prištejemo še poraz Novaka Đokovića v uvodnem dvoboju ter ob dejstvu, da v kalifornijski puščavi manjka precej najboljših igralcev, je jasno, da bodo glavne vloge igrali nekateri manj uveljavljeni teniški igralci.

Tudi vrnitev Serene Williams po nosečnosti se je končala v uvodnem krogu. Američanka je morala priznati premoč starejši sestri Venus, ki je v Indian Wellsu v odlični formi. Kot tudi Romunka Simona Halep, prva igralka sveta, ki se je prepričljivo uvrstila v polfinale.