Čeprav je Manchester United v ligi prvakov nastopil kot zmagovalec evropske lige, je po izpadu v osmini finala proti Sevilli postalo jasno, da je razkorak med rdečimi vragi in preostalimi evropskimi velikani precej velik.

Boječnost namesto poguma

Za nogometaše Seville je bil v torek zgodovinski večer na Old Traffordu, saj so se veselili premiernega preboja v četrtfinale najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja. Za Andaluzijce je bila po letu 2010 to šele tretja v gosteh dosežena zmaga v ligi prvakov, a nedvomno najpomembnejša in najodmevnejša. Pred tem so se uspeha na tuji zelenici veselili le še proti zagrebškemu Dinamu in carigrajskemu Basaksehirju

»Boječnost namesto poguma,« so neprepričljivo predstavo Uniteda komentirali na Otoku in spomnili, da je klub v zadnjih dveh sezonah samo za okrepitve porabil kar 350 milijonov evrov. Na prepihu se je po neuspehu znova znašel trener Jose Mourinho. Portugalec se je v zadnjih osmih sezonah v izločilnih bojih s španskimi klubi srečal trikrat in vselej izgubil. Pred Sevillo je klonil tudi proti Barceloni (2011) in Atleticu Madridu (2014). Ob tem je zgovoren tudi podatek, da je zadnji dve ekipi, ki sta na prvi tekmi izločilnih bojev lige prvakov remizirali z 0:0, na povratni pa izgubili, treniral prav Mourinho (Chelsea in Manchester United).

Italija z dvema predstavnikoma

Več kot desetletje so na vnovično igranje njihovega moštva v četrtfinalu čakali navijači Rome. Po sezonah 2006/2007 in 2007/2008 bodo Rimljani v tej fazi tekmovanja nastopili tretjič v zgodovini. Zmaga italijanskega predstavnika, pa čeprav minimalna, je bila več kot zaslužena, saj Šahtar v okvir njihovih vrat ni sprožil niti enega strela.

Uspeh igralcev trenerja Eusebia di Francesca je nasmeh na usta narisal tudi marsikateremu Italijanu, ki sicer ne stiska pesti za sinove volkulje. Naši zahodni sosedi bodo namreč imeli prvič po enajstih letih v četrtfinalu dva predstavnika, saj si je napredovanje zagotovil tudi Juventus.

Bayern sedmič zapored

Bayern München si je uvrstitev med osem najboljših v Evropi zagotovil že na prvi tekmi, na kateri je Fenerbahče odpravil s kar 5:0. Bavarci so bili boljši tudi v Carigradu, kjer so zmagali s 3:1. Bayern bo v četrtfinalu lige prvakov nastopili že sedmič zapored.