Olimpija je prišla do pete zaporedne zmage, potem ko je v dežju v Stožicah napolnila mrežo nekonkurenčnega Rudarja, ki je lahko srečen, da je prejel le štiri gole. Ljubljančani so bili znova všečni v kombinatoriki, saj so vezisti Alves (z nekaj sreče realiziral enajstmetrovko), Savić (priigral kazenski strel), Miškić (dosegel evrogol iz prostega strela) in Tomić tekmecu znova skrili žogo. Učinkovita sta bila oba klasična napadalca Benko z golom z glavo z enajstih metrov za vodstvo in rezervist Vombergar, ki je poskrbel za izključitev naivnega Vasiljevića in potrdil visoko zmago s svojim prvim golom v Stožicah. Obramba je Rudarju dovolila le eno priložnost, ko se je ob zaostanku 0 : 2 ob strelu Tučića izkazal ljubljanski vratar Ivačič.

CELJE – TRIGLAV 5 : 2

Gledalci so uživali v sedmih golih, za nameček pa je Janez Pišek pri izidu 0 : 0 ustrelil še enajstmetrovko. Celjani so dosegli tretjo zmago zapored, potem ko so po zaostanku 1 : 2 po dobrih tridesetih minutah igre dosegli štiri gole. Glede na priigrane priložnosti bi bila zmaga lahko še višja. Kranjčanom ostane v uteho, da se je napadalec Matej Poplatnik z dvema zadetkom povzpel na prvo mesto lestvice strelcev slovenske lige, na kateri zdaj vodi z 12 zadetki (5 iz enajstmetrovke).

OLIMPIJA – RUDAR 4 : 0

Da Olimpija navdušuje na igrišču, ima veliko zaslug trener Igor Bišćan, ki spretno rotira igralce, da pokažejo vse, kar zmorejo. Olimpija je tekmecu vsilila svoj slog igre, saj so Velenjčani težko sestavili več podaj v nizu, hitro jim je odvzemala žoge in odločno napadala gol. »Fantje so bili fenomenalni. Od prve minute so igrali resno, veliko so tekli, dobivali dvoboje, bili disciplinirani, odgovorni, čvrsti in odločni, da povečamo prednost pred tekmeci,« je bil vidno zadovoljen trener Olimpije Igor Bišćan. Kljub prednosti sedmih točk je ostal previden: »Ne zanima nas razlika v točkah, ampak ponavljanje takšnih predstav. Če to naredimo, bo vse v najlepšem redu. V boju za prvo mesto še ne smemo odpisati Domžal, saj so odlična ekipa v zmagoviti seriji.«

»V prvem polčasu smo bili katastrofalno slabi, saj nismo uspeli sestaviti dveh podaj, naivno smo izgubljali dvoboje, igrali smo premehko. Čestitke Olimpiji, ki ima dobre posameznike in dobrega trenerja, a Ljubljančani niso igrali tako dobro, kot smo bili mi slabi,« je bil vidno nezadovoljen trener Rudarja Marijan Pušnik.

GORICA – ALUMINIJ jutri ob 15. uri, sodnik: Bukovec

Goričani so nazadnje premagali prav Aluminij, ko so bili konec lanskega oktobra v njihovem športnem parku uspešni s 3 : 0 in nato začeli s še trajajočo kalvarijo porazov. Slednji je serijo brez zmage začel tri kroge pozneje, ko je iz Kidričevega vse tri točke odnesel velenjski Rudar. Obema je skupna tudi tekma manj, oba bosta morala nadoknaditi prestavljeno srečanje s Krškim. Zaradi izgubljenih točk Goričani izgubljajo stik s prvenstveno vozovnico za Evropo, Kidričani pa visijo tik nad dnom lestvice. Še ena skupna točka jima je pokalna priložnost, za katero se zdi, da bo večje breme za Goričane, ki tu vidijo izhod na evropsko tekmovanje. Za Aluminij je prva naloga vendarle večanje prednosti pred devetim in desetim klubom na lestvici. Ampak v tem pogledu tudi Goričani niso povsem brez skrbi, še en poraz bi jih sicer zadržal na šestem mestu, a bi se nenadoma znašli v krogu ekip tik nad bojem za obstanek. Gostje v Novo Gorico prihajajo brez poškodovanega kapetana Vrbanca (zlomljena noga) in kaznovanega Jakšića, goriški ekipi igralcev na okrevanju se je pridružil še kaznovani Osuji. V tem trenutku ena redkih domačih (statističnih) svetlih točk je dejstvo, da Kidričani iz Nove Gorice še niso odnesli niti točke, dosegli pa en sam zadetek.

Verjetni postavi – Gorica: Štrukelj, Celcer, Tešija, Lipušček, Džuzdanović, Grudina, Kavčič, Curk, Edafe, Marinič, Žigon; Aluminij: Kovačić, Jurčević, Martinović, Zeba, Šme, Vrbanec, Makengo, Kepir, Petrovič, Kidrič, Nunić. Naš namig: 0.