Prvega dvoboja Antonia Cairolija in Jeffreyja Herlingsa v Argentini - po razburljivem finišu ga je dobil slednji - pa Gajser sploh ni spremljal. Priznal je, da težko gleda tekmece po televiziji, če sam ne more tekmovati.

»Konkurenca je velika, vsi bomo šli na nož«

»Če sem čisto iskren, dirke nisem mogel gledati. Na facebooku sem zasledil rezultate in videl prehitevanje Herlingsa v zadnjem krogu. V tem trenutku sta oba pred vsemi, a blizu so tudi nekateri drugi. Obeta se zanimiva sezona,« je o tem, da nerad gleda dirke, kjer ga ni, dejal Gajser.

Pred svojo prvo tekme sezone pravi: »Prva tekma je pokazatelj, kje si, kaj si. A ne pokaže vsega. Pričakujem, da Cairoli in Herlings ne bosta tako dominantna. Tudi jaz se lahko vmešam, pa še ogromno drugih voznikov. Konkurenca je velika, vsi bomo šli na nož.«

V Argentini ga ni bilo, ker je prav takrat prestajal najtežji del okrevanja po hudi poškodbi. Mladenič, ki je v lanski sezoni nekaj dirk odvozil z zlomljeno lopatico, v preteklosti pa je imel že poškodovana tudi vretenca, jo je tokrat skupil na tekmi italijanskega prvenstva, na kateri je tekmoval predvsem za ogrevanje pred začetkom SP. Po skoku je z velike višine priletel na tla in z glavo udaril v krmilo motorja. Posledica - trojni zlom čeljusti.

»Dal bom vse od sebe«

»Sezona se ni začela ravno najbolje. Priprave so potekale po načrtih, bil sem dobro pripravljen, toda prva dirka v sezoni se je končala z napako, padcem in zlomljeno čeljustjo. Okrevanje poteka zelo hitro, na motorju sem bil že trikrat, imam pa namen odpeljati tudi dirko v Valkenswaardu. Argentino sem moral izpustiti. A vse se zgodi z razlogom, zdaj sem nazaj in dal bom vse od sebe,« pravi nekdanji svetovni prvak in lani peti dirkač na svetu.

Njegov oče in trener Bogomir Gajser je sicer pred začetkom nove sezone dejal, da so priprave do tistega nesrečnega trenutka potekale zelo dobro. V primerjavi s prejšnjimi leti je Tim Gajser več treniral doma, pri Hondi pa so pripravili motor, povsem prilagojen mlademu slovenskemu dirkaču. Pravzaprav je hitro okrevanje skorajda čudežno, a oba Gajserja pravita, da bo mlajši do konca tedna, ko se bodo na Nizozemskem odvile vožnje za drugo dirko SP, skorajda povsem pripravljen in da ne bo več razmišljal o poškodbi.

»Skušam delati na tem, da se čim prej vrnem. Skušam zamuditi čim manj sezone. Trije tedni so od padca. To je res neverjetno, trikrat zlomljena čeljust, pa sem bil prejšnji teden že na motorju. A gre naprej. Gre dobro, tudi občutki na treningih so v redu. Dobro, tisti prvi je bil bolj tipanje, na zadnjih dveh pa sem že prav letel,« je dogajanje zadnjih treh tednov strnil Gajser.

»Najbolj pomembno je, da uživaš, da si eno z motorjem«

»Cilj se ni spremenil. Škoda, da na prvi dirki nisem mogel osvojiti nobene točke. A do konca je še 18 dirk, sezona bo dolga, pomembno bo, da bom konstanten in se bom skušal čim večkrat uvrstiti na stopničke. Pa uživati, seveda,« ciljev pred svojim začetkom sezone se spreminja Gajser.

»Valkenswaard bo prva dirka zame. Komaj čakam, da se začne tudi zame. V Valkenswaard grem sproščeno, brez pričakovanj. Da vidim, kje sem. Dal bom vse od sebe, pa upam, da bo čim boljše. Letos smo veliko trenirali na pesku. Podlaga tam je posebna, spodaj je trda proga, na vrhu je pesek. Mislim, da sem kljub padcu dobro pripravljen. Nisem stoodstoten, je pa kar dobro,« napoveduje prvi Hondin dirkač.

»Upam, da bom čim prej v formi. Videl bom, kako bo na prvi tekmi, potem pa bom stopnjeval. Hitro pride Arco, tam bo ogromno navijačev, želim si dobro odpeljati ... cilj pa je na vseh tekmah nastopiti tako, kot znam in narediti najboljši rezultat. Najbolj pomembno je, da uživaš, da si eno z motorjem,« je še želje in pričakovanja pred začetkom sezone.