V dvoboju je sprva vse kazalo na gladko zmage Arizone, ki na lestvici zaseda zadnje mesto. Ta je po golih Claytona Kellerja, Nicka Cousinsa in Christiana Dvoraka v 31. minuti povedla že s 3:0.

A ekipa iz mesta angelov se ni predala. Le 27 sekund po zadnjem prejetem golu je znižal Tanner Pearson, v zadnjem delu pa je z dvema goloma za izenačenje poskrbel Jeff Carter. Pri golu za 3:3 v 58. minuti pa mu je pomagal tudi Kopitar.

V podaljšku se izid ni spremenil, pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili srečnejši gostitelji. Ne gre spregledati, da je kazenski strel izvajal tudi Kopitar, a bil tokrat neuspešen.

Alex Goligoski je zadel odločilni gol v peti seriji kazenskih strelov, Adin Hill pa je zatem ubranil poskus Tylerju Toffoliju. Kralji so po 25 sekundah igre v podaljšku zadeli, vendar so sodniki gol razveljavili po ogledu videoposnetka zaradi prekrška nad vratarjem Arizone.

Na lestvici je Los Angeles trenutno v skupini ekip, ki si z 82 točkami delijo šesto do osmo mesto v zahodni konferenci in ki še vodijo v končnico. Za potrditev oziroma izboljšanje položaja na lestvici bo Los Angeles naslednji točki lovil že v noči na petek, ko v Kalifornijo prihaja ekipa iz Detroita.

Boston je 10 minut do konca rednega dela zaostajal z 1:4 proti Carolini, za nameček so kosmatinci imeli na voljo le štiri zdrave branilce, a jih vse skupaj ni zmedlo. Na koncu so slavili s 6:4, tri gole je dosegel David Pastrnak.

Montreal je s 4:2 premagal Dallas, dvakrat je plošček v gol pospravil Arturri Lehkonen. Dva gola je ob zmagi Ottawe nad Tampo Bayem, najboljšemu moštvu vzhodne konference, s 7:4 prispeval tudi Mike Hoffman. Vodilna ekipa lige Nashville je bila s 3:1 boljši od Winnipega, Calgary z 1:0 od Edmontona, Colorado pa je s 5:1 nadigral Minnesoto. Dva gola je prispeval JT Compher.