Občinska uprava Log - Dragomer bo kmalu dobila nove prostore. Kot kaže, že ob koncu letošnjega leta. Poteka namreč prenova Stare šole v Logu pri Brezovici, ki je zaščitena kot kulturna dediščina in v katero so k pouku hodile številne generacije tamkajšnjih prebivalcev. Lansko leto so z javnim naročilom za spremembo namembnosti, rekonstrukcijo in energetsko sanacijo tega objekta izbrali izvajalca As-Primus, s katerim so, kot je pojasnil župan občine Log - Dragomer Miran Stanovnik, sklenili pogodbo za nekaj manj kot milijon evrov. Obnova se je začela januarja in bo končana predvidoma do konca leta.

Občina je prek ministrstva za infrastrukturo pridobila 200.000 evrov nepovratnih sredstev za energetsko prenovo. Še dobrih 35.000 evrov so dobili iz evropskih sredstev za pripravo investicijske in projektne dokumentacije.

Moderna oprema in stari videz

»Računamo, da bomo v letošnjem letu postorili vse, da se bo občinska uprava z vsemi arhivi in društvenimi prostori preselila na novo lokacijo in bo prenovljena Stara šola ostala tudi našim zanamcem,« je povedal župan Miran Stanovnik.

Objekt, ki je star skoraj sto let, bodo revitalizirali na način, da bo v njem ostal spomin na dni, ko so v šolo hodili številni učenci. Kot je pojasnil Stanovnik, bo oprema moderna, vendar bodo prostori ohranili stari videz.

Tako bodo rešili prostorsko stisko, s katero se ubada občina, ki nima lastne sejne sobe. Tudi to bodo dobili. Do takrat bodo še naprej gostovali v osnovni šoli, kjer po besedah Stanovnika občinski svetniki nimajo primernih razmer za delo. Medtem ko odločajo o pomembnih, tudi večmilijonskih projektih, namreč sedijo na otroških stolčkih. »To ni najbolj produktivno. Če svetniki sedijo na otroških stolčkih, se ne morejo povsem osredotočiti na svoje delo, kajti vsebina je povsem drugačna,« je dodal Stanovnik.