Letalo je strmoglavilo na nogometno igrišče v bližini letališča, nato je letalo zajel požar. Očividci so med drugim opisali, da je letalo letalske družbe US-Bangla, na krovu katerega je bilo 71 ljudi, tik pred strmoglavljenjem nenadoma spremenilo smer.

Izvršni direktor letalske družbe Imran Asif je v ponedeljek dejal, da so »šušmarili v nadzornem stolpu«, ko se je letalo približevalo edini pristajalni stezi na letališču.

Direktor letališča Raj Kumar Chheri je za AFP dejal, da je še prezgodaj govoriti o vzrokih nesreče. »Moramo še ugotoviti, ali je napako storil pilot ali nadzorni stolp,« je še dejal in dodal, da bo v preiskavi sodeloval tudi Bangladeš.

Tiskovni predstavnik nepalske policije Manoj Neupane je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa danes sporočil, da so že začeli z obdukcijo žrtev in da bodo trupla takoj, ko jih bodo identificirali, predali sorodnikom.

Poleg 49 smrtnih žrtev je bilo v nesreči poškodovanih 22 potnikov, ki jih sedaj zdravijo v šestih bolnišnicah v Katmanduju. Skupno je bilo med potniki na krovu letala 36 državljanov Bangladeša, 33 Nepalcev ter državljana Kitajske in Maldivov.