Sejem Dom je največji specializirani mednarodni sejem s področja graditeljstva v Sloveniji in sosednjih regijah s ponudbo vsega za gradnjo.

Kot je za STA pojasnil vodja sejma Stane Kavčič, sejem ponuja vse za gradnjo, rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo, energijsko učinkovitost, stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehnologijo, notranjo opremo, varovanje in urejanje okolice.

Sejem bo tudi letos spremljal bogat obsejemski program. Obiskovalcem bodo med drugim na voljo brezplačna predavanja in nasveti, ki sta jih pripravila gradbeni inštitut ZRMK in svetovalna mreža Ensvet.

Ob odprtju sejma bodo podelili okoljsko priznanje znak kakovosti v graditeljstvu za razvojno tehnološke dosežke s področja graditeljstva. S priznanjem si Gospodarsko razstavišče skupaj z Gradbenim inštitutom ZRMK prizadeva za večjo kakovost in konkurenčnost na področju graditeljstva v Sloveniji, s tem pa spodbuja slovenske inovacije.

S karto brezplačen avtobus

Vsak obiskovalec bo ob nakupu vstopnice prejel tudi katalog, ki ga bo kot vodnik popeljal po sejmu. Katalog je hkrati tudi priročnik, v katerem je vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj in seznam razstavljalcev z njihovimi opisi in kontakti.

Za obiskovalce sejma so pripravili tudi 'zeleno' kombinacijo vožnje z avtobusi LPP. Brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi LPP si lahko zagotovijo obiskovalci z vstopnico, ki so jo kupili v predprodaji na spletni strani mojekarte.si ali na njihovih drugih prodajnih mestih (tudi na Petrolovih črpalkah).

Obiskovalcem svetujejo, da parkirajo na parkiriščih Žale II, III, IV in V ter na postajališčih P+R Dolgi most in P+R Barje. V soboto in nedeljo bo tudi parkiranje na omenjenih parkiriščih brezplačno.