Trener Kraljev John Stevens je bil po tekmi zelo zadovoljen z igro slovenskega hokejskega zvezdnika Kopitarja. Povedal je, da je Kopi ključen mož ekipe, da ga odlikuje raznovrstnost in je odličen tako v obrambi kot v napadu. »Kopi je eden od elitnih, najboljših igralcev lige. Potrebujemo ga, da je naš vodja,« je dejal Stevens o Kopitarju, ki je vpisal točko še na četrti zaporedni tekmi.

Stevens je po tekmi na vprašanje novinarja, ali Kopitar potrebuje glas za najkoristnejšega igralca (MVP) lige, odvrnil, da ne od njega. »Moj glas že ima. Sem kar presenečen. Ne vem, zakaj ne bi bil v igri za MVP. Za našo ekipo je tako pomemben, kot je kak drug igralec v ligi za svojo, pa se o njem več govori,« je še dejal trener kraljev za LA Kings Insider.

Izkazal se je tudi vratar kalifornijske zasedbe Jonathan Quick, ki je ubranil prav vseh 35 strelov gostov iz Britanske Kolumbije. Quick je še četrtič v tej sezoni ostal nepremagan v vratih Los Angelesa.

Los Angeles je z 81 točkami skočil na tretje mesto v razvrstitvi tihomorske skupine, s točko prednosti pred mestnimi tekmeci Anaheim Ducks, ter na sedmo mesto v skupni razvrstitvi zahodne konference, kar pomeni, da Kralji znova zasedajo mesto, ki jim zagotavlja igranje v končnici severnoameriškega hokejskega prvenstva.

Kralje naslednja tekma čaka v noči na sredo, ko bodo igrali v gosteh pri Arizona Coyotes.