Pri Portlandu, tretjemu najboljšemu moštvu zahodne konference (41:26), sta bila v ospredju Damian Lillard z 31 točkami in 10 podajami ter Jusuf Nurkić, ki je vpisal 27 točk in 16 skokov. Portland je trenutno ena najbolj vročih ekip lige NBA, saj je vpisal še deseto zaporedno zmago za trenutno najdaljši niz neporaženosti v ligi NBA.

mia

Miami je pestila precejšnja neučinkovitost v metih z razdalje, v 31 poskusih so zadeli deset trojk. Tri poskuse za tri je zgrešil tudi Dragić, ki je sicer metal za dve točki 10:17, zadel pa je tudi tri proste mete. Heat je igral brez dve ključnih igralcev Hassana Whitesida in Dwyana Wada.

Vročica s Floride, s 36 zmagami in 31 porazi, zaseda osmo mesto v razvrstitvi vzhodne konference. Dragićeva ekipa si je skorajda že zagotovila končnico, saj ima Detroit na devetem mestu šest zmag manj.

V vzhodni konferenci sta si končnico že zagotovila Toronto in Boston, tudi teoretične možnosti pa sta že zapravili ekipi Orlanda in Atlante.

V zahodni konferenci sta že v končnici Houston in Golden State, brez nje pa so ostale ekipe Dallasa, Sacramenta, Phoenixa in Memphisa.

Miami naslednja tekma čaka v noči s srede na četrtek, ko bodo igrali v gosteh pri že izgubljenem Sacramentu.