Pes je bil tako dlje časa na nizkih temperaturah, privezan za zadnjo tačko. Po obvestilu občanov ga je rešil predstavnik Društva za pravice živali z območja Maribora, ki je psa takoj odpeljal k veterinarju. S tem je psa rešil pred morebitnim poginom, po pregledu pa je še naprej skrbel za psa.

Trpinčena žival je imela ob veterinarskem pregledu manj kot 31 stopinj Celzija, medtem ko je normalna telesna temperatura psa med 38 in 39 stopinj. Veterinar je tudi ugotovil, da ima pes močno otečeno zadnjo levo tačko, za katero je bil privezan z vrvico. Veterinar je psa ogrel do primerne temperature, na tački pa bodo ostale trajne posledice, saj bo pes šepal.

Trpinčeni pes že okreva

Osumljenega bodo policisti kazensko ovadili, o sumu storitve kaznivega dejanja pa so obvestili tudi upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Dodatno bodo policisti podali predlog za uvedbo prekrškovnega postopka, in sicer zaradi kršitve določil zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj osumljeni kot lastnik psa ni poskrbel za obvezno cepljenje.

Trpinčeni pes se trenutno nahaja v zdravem okolju, kjer je za njega lepo poskrbljeno in okreva, so še sporočili mariborski policisti.