Četudi so rakete nastopile brez poškodovanega Jamesa Hardna, enega od kandidatov za najkoristnejšega igralca (MVP) lige, niso imele veliko dela z Dallasom. Chris Paul je k zmagi prispeval 24 točk in 12 podaj, prvi strelec gostov pa je bil Eric Gordon, ki je zbral 26 točk.

52 zmag in 14 porazov

Potem ko so rakete v petek prvič po 17 zaporednih zmagah vknjižile poraz proti vodilni ekipi vzhodne konference, Torontu, so danes izboljšale rekord v ligi na 52 zmag in 14 porazov. »Naš prvi cilj je, da redni del končamo kot številka 1,« je dejal Harden.

Bojevniki so tokrat s 103:109 izgubili proti Minnesota Timberwolves in zabeležili drugi zaporedni poraz. V odsotnosti superzvezdnika Stephena Curryja, ki je še drugič manjkal zaradi zvitega gležnja, je Kevin Durant dosegel 39 točk in 12 skokov.

Še naprej imajo težave v ekipi Cleveland Cavaliers, ki so na gostovanju pri Los Angeles Lakers, za katere je Julius Randle dosegel 36 točk in 14 skokov, izgubili s 113:127.

Miami na sedmem mestu vzhodne konference

Konjeniki so na četrtem mestu vzhoda in pol tekme zaostajajo za tretjeuvrščeno Indiano, ki je tokrat z 99:97 premagala drugouvrščeni Boston. Vodilni na vzhodu Toronto je s 132:106 odpravil New York Knicks. Tako Toronto kot Boston sta si že zagotovila nastop v končnici.

Miami Heat Gorana Dragića, ki je na sedmem mestu vzhodne konference, je imel prost večer. Naslednja tekma ga čaka danes ponoči po srednjeevropskem času, ko bo gostoval pri Portland Trail Blazers.