Trend naraščanja reke Krke se bo v nočnih urah sicer nekoliko umiril, a se bo v ponedeljek čez dan ponovno okrepil, so v opozorilu zapisali na Arsu. Po podatkih agencije se bo zvečer razlivala tudi reka Pesnica. Ta bo v ponedeljek sprva prehodno upadala, čez dan pa se lahko, tako kot reki Dravinja in Sotla, ponovno začne razlivati.

Zaradi obilnih količin vode so se sprožali tudi zemeljski plazovi. Po podatkih prometno-informacijskega centra za državne ceste je prav zaradi plazu regionalna cesta Rogatec - Majšperk zaprta pri Strmcu pri Svetem Florjanu, obvoz je možen po cesti Kozminci - Žetale - Rogatec. Zaradi poplavljenega cestišča pa je v občini Majšperk zaprta lokalna cesta Lešje - Koritno.

Zaradi omenjenega plazu, ki se je sprožil v noči iz sobote na nedeljo, je regionalna cesta Rogatec - Majšperk do nadaljnjega neprevozna. Vzdrževalec ceste je postavil signalizacijo in naj bi čez dan nadaljeval ogled in odpravo posledic. Gasilci PGD Sveti Florjan in Stoperce so sicer že opravili ogled terena, hiše in gospodarskega poslopja v bližini. Na delu plazu so preusmerili tok vode, pri tem pa niso ugotovili poškodb, so zapisali na upravi za zaščito in reševanje.

Zemeljski plaz se je v soboto sprožil tudi v Lesičnem v občini Kozje. Posredovali so gasilci PGD Lesično-Pilštanj-Zagorje, ki so s folijo pokrili plaz in uredili odvodnjavanje. V Dvorjanah v občini Duplek je zemeljski plaz ogrozil pomožni objekt ob stanovanjski hiši, zato so gasilci PGD Dvorjane in Korena plaz prekrili s folijo.