Visok poraz je prišel v najslabšem trenutku boja za končnico prvenstva lige NHL. Kralji so v razvrstitvi zahodne konference padli na deveto mesto, ki jim ne zagotavlja igranja v sklepnem delu sezone.

Od osmega mesta, ki ga zasedajo mestni tekmeci Anaheim Ducks jih loči le ena točka. St. Louis ima na enajstem mestu dve točki manj od Los Angelesa.

Vratar St. Louisa je ubranil 38 strelov kraljev. Domačemu moštvu ni pomagala niti zamenjava vratarja. Jonathan Quick je ubranil 29 strelov, a dovolil štiri gole, preden ga je v tretji tretjini zamenjal Jack Campbell, ki je zaustavil 14 od 17 strelov St. Louisa.

Kralje naslednja tekma čaka v noči na torek, ko bodo gostili Vancouver.

Na vrhu lige sta moštvi Tampa Bay Lightning in Nashville Predators. Najuspešnejša ekipa lige NHL Tampa je prva v letošnji sezoni osvojila 100 točk, potem ko je s 3:2 po kazenskih strelih ugnala Montreal Canadiens. Tampa je vpisala še peto zaporedno zmago.

Nashville, vodilna ekipa zahodne konference, ostaja pri 98 točkah, saj so plenilci doma ostali brez zmage, potem ko jih je po kazenskih strelih s 3:2 premagalo mnoštvo New Jersey Devils.

Tampo lovi Boston Bruins, ki je doma z zmago proti Chicago Blackhawks s 7:4 prišel še do šeste zaporedne zmage za 94. točko.

V zahodni konferenci pa Nashville lovi novinec v ligi NHL Vegas Golden Knights, ki ima po zmagi z 2:1 proti Buffalo Sabres 93 točk. Hokejisti iz Las Vegasa so vpisali še dvajseto zmago v gosteh.