V streljanju v domu veteranov v ameriškem mestu Yountville v zvezni državi Kalifornija so bile v petek ubite tri osebe in strelec. Policisti so dom oblegali sedem ur in poskušali vzpostaviti stik s strelcem, ki je štiri osebe zadrževal kot talce, eno pa nato izpustil, poročanje lokalnih oblasti povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah policistov so bile žrtve streljanja tri ženske, zaposlene v domu - strokovna direktorica, izvršna direktorica in klinična psihologinja. Strelec naj bi bil 36-letni Albert Wong, ki je dva tedna prej zaključil enega izmed programov v domu. Po poročanju lokalnih medijev je v dom vstopil oblečen v črnem telesnem oklepu.

Motiv ostaja neznanka

Med strelcem in policisti je med obleganjem prišlo do streljanja, vendar pri tem nihče ni bil poškodovan. Kot je dejal predstavnik kalifornijskih policistov Chris Childs, strelčev motiv ostaja neznanka.

Kalifornijski dom veteranov je sicer največji tovrstni dom v ZDA, v katerem živi približno 1100 starejših in invalidnih moških ter žensk vojnih veteranov. Med njimi so tudi tisti, ki so se borili v drugi svetovni vojni, Vietnamu in Iraku.