Slovenski košarkarski reprezentant Klemen Prepelič se je po odličnih predstavah na lanskem evropskem prvenstvu močno prikupil odgovornim pri Realu iz Madrida. Po obilici težav s poškodbami v vrstah kraljevega kluba so slovenskega organizatorja igre želeli v Madrid zvabiti že na začetku sezone, a je prestop tedaj preprečila Prepeličeva pogodba s francoskim klubom Levallois, ki jo je podpisal pred pričetkom evropskega prvenstva.

Sedaj so se ponovno pojavila poročanja, da sta Real in Prepelič končno uspela najti način za Slovenčev prestop v Madrid. Znani košarkarski novinarji po tviterju namreč pišejo, da bo Prepelič Realov dres oblekel že prihodnjo sezono, s kraljevim klubom pa naj bi podpisal (pred)pogodbo do leta 2020. Po pisanju Siola naj bi Prepelič z novo pogodbo na leto zaslužil 500 tisoč evrov, a dodajajo, da košarkar novice ni potrdil.

Če je Prepelič res podpisal za Real, to najverjetneje pomeni, da se v španski prestolnici že pripravljajo na življenje po odhodu čudežnega dečka Luke Dončića, ki bi se znal po letošnjem naboru preseliti v ligo NBA.