Leta 2017 je iz drugih držav k nam prispelo 106.000 ton različnega mesa in mesnih izdelkov, skoraj polovica od tega je bila svinjina. To ne preseneča, kajti pred razpadom Jugoslavije smo v Sloveniji na leto zaklali 800.000 prašičev (Avstrijci 1,8 milijona), danes jih le še okoli 250.000 (Avstrijci šest milijonov), samooskrba s svinjino pa je padla pod 30 odstotkov. Pri govejem mesu je Slovenija sicer še samooskrbna, a je od 25 do 30 odstotkov sveže govedine in izdelkov, ki jih zaužijemo, kljub temu iz tujine. V zadnjih petih letih prihaja k nam vse več govedine iz Litve, in sic

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.