Kaj konkretno se dogaja?

Agroživilski sistemi v nekaterih najrazvitejših državah – v EU v tem pogledu prednjači Nemčija – so se usmerili v iskanje absolutnega dna pri proizvodnji hrane. Osredotočajo se na to, kako s čim manj stroški in s čim manj osnovnih surovin, ki so v nekem izdelku nujne in pričakovane, dobiti nekaj všečnega in prodajljivega. Tako imamo na trgu mesne izdelke z bistveno manjšim deležem mesa ali standardnih kategorij mesa, ki sicer sodijo vanj, vsebujejo pa veliko vezane vode, hidrokoloidov, soje. Tako je lahko cilj nemškega raziskovalca,

Prebrali ste manjši del članka,
če želite nadaljevati z branjem, se morate prijaviti, registrirati ali naročiti.

Registrirajte se povsem brezplačno - vsak mesec imate poleg vseh odprtih vsebin brezplačni dostop do 4 zaklenjenih člankov na spletnem portalu Dnevnik.si ter v mobilni aplikaciji Dnevnik.si.

NAROČI SE PRIJAVI SE

Še niste registrirani? Registrirajte se tukaj.