Osem najboljših slovenskih klubov je v teh dneh začelo boj za naslov najboljšega v državi. Na prvo presenečenje ni bilo treba čakati dolgo, saj je zanj že v prvem krogu poskrbel Šentjur, ki je na gostovanju v Domžalah premagal Helios Suns in dosegel že peto zmago na zadnjih sedmih tekmah državnega prvenstva. Zmaga Štajercev, ki so se v ligo za prvaka uvrstili skozi šivankino uho, je bila trdo prigarana, saj so do nje prišli šele po podaljšku. Trenerja Jakšo Vulića je zagotovo razveselilo dejstvo, da je imel na tekmi niz razpoloženih igralcev, med katerimi je s 30 točkami, 3 skoki, 6 podajami in statističnim indeksom 30 izstopal Miloš Pešić. Igralec bo nedvomno eden glavnih adutov svoje ekipe tudi na naslednji tekmi prihodnjo sredo, ko Šentjur gosti Olimpijo.

Srbski krilni igralec si je sicer za predstavo prislužil naziv igralca kroga, a ob tem velja izpostaviti, da to še zdaleč ni bil njegov najboljši nastop v sezoni. Izkušeni 33-letnik, ki v prvenstvu v povprečju dosega 16,7 točke na tekmo, je svoje ostrostrelske sposobnosti prikazal že lanskega novembra, ko je Krki nasul kar 44 točk in le za las zgrešil strelski rekord lige, ki ga je pred osmimi leti v dresu Hopsov postavil zdajšnji član Primorske Shawn King.

V tokratnem izboru Dnevnikovega igralca kroga je na drugem mestu pristal Saša Zagorac. Slovenski reprezentant, ki je Krko okrepil konec februarja, se je hitro privadil na novo okolje, saj je bil ob zmagi Novomeščanov z 20 točkami, štirimi skoki in asistenco najboljši posameznik svoje ekipe. Tretje mesto je zasedel Rashun Davis (zmaga Rogaške proti Šenčurju, 22 točk, 6 podaj), četrto Devin Oliver (zmaga Olimpije proti Iliriji, 15 točk, 7 skokov), peto pa kljub porazu proti Šentjurju Blaž Mahkovic (25 točk, 5 podaj, 5 skokov).