Štiriinštiridesetletni ropar, ki si je dopoldne za tarčo izbral Delavsko hranilnico na Dunajski cesti v Ljubljani, ni imel sreče. Najprej mu ni uspelo preskočiti in preplezati pulta, nato pa ga je med begom na tla podrl policist, ki je bil kot stranka v svojem prostem času naključno v prostorih Delavske hranilnice.

Ropar, ki je po hranilnici mahal s pištolo, je vanjo vkorakal ob približno pol enajstih dopoldne. V hranilnici, ki je bila že večkrat tarča roparjev, je vpil, naj mu izročijo gotovino, in se dvakrat poskusil povzpeti čez pult. Toda pri tem ni bil uspešen in je kmalu obupal. Tu pa se njegova smola še ni končala. Kot stranka je bil v hranilnici tudi 42-letni policist z moščanske policijske postaje. V civilu, saj je bil prost. Znotraj hranilnice naj bi roparja le opazoval in pomirjal stranke, ki jih je bilo tedaj v hranilnici kar nekaj. Ko je ropar zapustil prostore hranilnice, pa je stekel za njim. Dohitel ga je že na pločniku pred hranilnico, ga spravil na tla in zadrževal do prihoda policijskih patrulj. Pri tem je bilo kar nekaj ruvanja, saj se je ropar močno upiral. Policist naj bi ga nekoliko umiril tudi tako, da mu je jakno potegnil čez glavo. Kot smo izvedeli, je ropar policista med prerivanjem s kovinskim predmetom udaril po glavi in mu poškodoval arkado, tako da je policist potreboval zdravniško pomoč.

Vodstvo policije je kolegu že čestitalo, v prihodnje pa ga zagotovo čaka tudi odlikovanje, ki jih policija za pogumna dejanja podeljuje policistom, pa tudi občanom.