»Bil sem na poti v službo, ko sem izstopil iz stanovanja in na stopnišču zagledal okrvavljeno sosedo, eno izmed sester dvojčic. 'Pomagaj mi!' me je prosila,« je pretreseno razlagal Mariborčan Bojan Emeršič, priča današnje družinske tragedije, ki je terjala najmanj eno smrtno žrtev.

Medtem ko je Emeršič z mobilnikom poklical na pomoč reševalce in policijo, je ugotovil, da se v sosednjem stanovanju še zmeraj prerivata mati in sestra. »Vstopil sem v stanovanje, stene so bile povsem krvave. Mater mi je uspelo potegniti ven, tudi ona je bila vsa okrvavljena,« je pripovedoval in se zaradi šoka vidno tresel. Po stopnicah so šli navzdol, vendar do izhodnih vrat niso več prišli, ker se je poškodovana 38-letna soseda zgrudila na stopnišču v medetaži in padla v nezavest. Kmalu zatem je za njimi prišla tudi njena sestra z nožem v roki. »Reševalci, ki so prispeli na kraj dogajanja, si zato niso upali vstopiti v objekt, dokler ni tja prispela tudi policijska patrulja,« se je spominjal Emeršič.

Preiskujejo umor in poskus umora

Poškodovani 38-letni Mariborčanki niso več mogli pomagati, saj je medtem že podlegla poškodbam. Njeno 58-letno mater so odpeljali na zdravljenje v UKC Maribor, policisti pa so domnevni storilki odvzeli prostost. V Policijski upravi Maribor so bil danes še dokaj skopi z informacijami o tem nasilnem dejanju. »Preiskujemo sumljivo smrt,« je sporočil Andrej Kolbl, pomočnik vodje mariborskega sektorja kriminalistične policije. »Ob 6.45 smo prejeli obvestilo, da se je na območju mesta Maribor dogodil tragični dogodek. Reševalci so ugotovili, da 38-letni ženski ne morejo več pomagati. Na zdravljenje so odpeljali 58-letno poškodovanko, ki je ta čas na zdravljenju v UKC Maribor. Na kraju dogodka so policisti odvzeli prostost 38-letni ženski, osumljeni umora in poskusa umora. Preiskovalni sodnik, državni tožilec in kriminalisti opravljajo ogled kraja kaznivega dejanja, potek dogajanja in motiv dejanja ta čas še nista razjasnjena.«

Sosedje družine so nam povedali, da je mati živela v svojem stanovanju skupaj s svojima odraslima hčerkama dvojčicama. Oče se je že pred leti ločil in se odselil. Sestri nista imeli redne zaposlitve. Iz blokovskega stanovanja naj bi se večkrat slišal prepir, sicer pa sta bili sestri v javnosti vselej zelo uglajeni in prijazni, smo slišali. Katera izmed njiju je bila žrtev in katera je bila njena krvnica, nam Emeršič ni znal povedati. »Bili sta si zelo podobni, nikoli ju nisem znal razločiti,« je dejal.