Robotskega volka, ki ga imenujejo tudi Super Monster Wolf (Super pošastni volk), so zasnovali za zaščito kmetij in kmetijskih pridelkov, predvsem polja riža in kostanjev, ki jih merjasci najraje napadajo. V poskusih se je izkazal za izredno uspešnega, zato ga bodo z naslednjim mesecem začeli množično proizvajati.

Robotski volk je dolg 65 centimetrov, visok je 50 centimetrov in prekrit z dlako, ki je videti kot prava. Obenem ima žareče rdeče oči, ki zasvetijo, ko zazna bližajočo se žival. V tem trenutku začne tudi rjoveti, kar naj bi prestrašilo neželene živali.

Proizvajalci pravijo, da robot uporablja baterije, ki se prek sončne energije same znova napolnijo, tako da ni strahu, da bi volk kar naenkrat prenehal delovati, ali da bi z njim imeli preveč skrbi. Obenem ima vrsto zvokov, ki jih zna proizvajati, tako da se živali nanje ne morejo navaditi.

Izgube pridelkov so se opazno zmanjšale

V japonskih kmetijskih zadrugah pravijo, da so se izgube pridelkov na področjih, kjer je prisoten Super pošastni volk, opazno zmanjšale. Pred tem so se kmetovalci na območju Kisarazu že navadili, da vsako leto delež svojih pridelkov prepustijo merjascem in ostalim divjim živalim.

Super pošastni volk naj bi učinkoval v radiju enega kilometra od točke, na kateri stori, in naj bi bil s tem bolj učinkovit pri varovanju pridelkov kot električne ograje.