Celjski kriminalisti so po neuradnih, a zanesljivih informacijah ovadili nekdaj zelo priljubljenega štajerskega gostinca Zvoneta Štormana. Očitajo mu storitev kaznivega dejanja kršitve temeljnih pravic delavcev, saj kot odgovorna oseba v podjetju od leta 2010 do 2014 v različnih obdobjih delavcem ni izplačeval plač, regresa za letni dopust ter obveznih socialnih prispevkov. Teh v določenih obdobjih ni niti obračunal. »Iz naslova različnih neizplačanih osebnih prejemkov je bilo oškodovanih 150 zaposlenih, ki so bili skupaj oškodovani za več kot dva milijona evrov,« je sporočila tiskovna predstavnica PU Celje Milena Trbulin.

Hotel želel prodati sam

Na Celjskem se je sicer pred leti dalj časa govorilo, da je znani gostinec zašel v velike dolgove, da je davčni dolžnik in da svojih zaposlenih ne plačuje redno. Predvsem zaradi hotela Štorman, zdaj Celeia v Celju, za katerega obnovo je pri družbi KBM Leasing najel lizinško posojilo, ki ga sčasoma ni zmogel več redno odplačevati. Poleg hotela, ki dejansko ni bil njegov, je imel zaposlene še v lastnem gostišču v Šempetru, pa tudi v Ločici pri Vranskem, Parižljah pri Polzeli in Šmarju pri Jelšah. V najemu pa je imel še gostišči v Velenju in Vojniku. S KBM Leasingom naj bi bil dogovorjen, da bodo hotel Štorman leta 2014 prodali skupaj, s kupnino pa bi Štorman poplačal lizing, davčne dolgove in delavce.

Hotel, ki je bil ocenjen na 4,3 milijona evrov, je Štorman skušal prodati sam oziroma s pomočjo javne agencije Spirit, a se mu je poskus izjalovil, saj ni bilo kupca zanj. Ko je januarja 2014 hotel ob Mariborski cesti v Celju družba KBM lizing, zaradi Štormanovih neplačanih obveznosti, s pomočjo varnostnikov Pro Signala zapečatila, vse goste in 25 zaposlenih pa so postavili na cesto, se je začela kalvarija, ki ji ni bilo videti konca. Že pet mesecev pozneje je Štorman pristal v osebnem stečaju, ki ga je zanj predlagala družba KMB Leasing. Hotel je prodala družbi Administrator, za katero je stal celjski poslovnež Aleksander Jančar. Ta še vedno upravlja hotel, ki se zdaj imenuje Celeia.