Madridčani so na prvi tekmi v španski prestolnici zmagali s 3:1, kar je bilo odlično izhodišče pred povratno tekmo v Parizu. Uvodnih deset minut je PSG s pritiskom na zadnjo obrambno linijo skušal priti do hitrega zadetka, a so se Španci po nekaj živčnih izbijanjih vendarle sestavili na sredini igrišča in zaigrali bolj zanesljivo.

Po izvedbi kota v 18. minuti sta imela prvo priložnost gostujoča osrednja branilca. Strel Sergia Ramosa je bil blokiran, Varane pa je imel zatem premalo prostora za dober zaključek. Do naslednje nevarne situacije pred vrati domačih je prišlo 20 minut kasneje po napaki pariške obrambe. V kazenski prostor je precej s strani utekel Karim Benzema, meril med nogama vratarja Alphonsa Areole, ta pa je z obilo sreče žogo preusmeril v kot.

Zadetek Ronalda in rdeči karton Verattija potopila PSG

Sledile so minute PSG-ja, ki je imel v 41. minuti priložnost prek Angela Di Marie, ki ga je lepo zaposlil Marco Verratti, vendar se je izkazal kostariški vratar v dresu Reala Keylor Navas. Tekmeca sta na odmor odšla ob začetnem izidu, v šesti minuti nadaljevanja pa je že svoj 12. letošnji zadetek zabil portugalski superzvezdnik Cristiano Ronaldo, kar je francoski ekipi bistveno otežilo morebitno pot v četrtfinale.

Trener domačih Unai Emery je v 59. minuti v igro namesto Thiaga Motte poslal bistveno bolj ofenzivnega Javierja Pastoreja, ki pa ni poživil napada Francozev, ki so pogrešali domišljijo in energičnost poškodovanega Neymarja. Položaj pariškega kluba je dodatno otežila neumnost Italijana Verattija, ki je po nespametnem protestu prejel še drugi rumeni karton, PSG je tako od 66. minute igral z igralcem manj na igrišču.

Zaključnih 20 minut je sicer s srečnim zadetkom za izenačenje na 1:1 začinil Edinson Cavani, a je Casemiro s pomočjo odboja v 80. minuti postavil končnih 2:1, kar pomeni, da Real Madrid v četrtfinale lige prvakov napreduje s skupnim rezultatom 5:2.

Na drugi tekmi večera je Liverpool na Anfieldu proti Portu zadržal visoko prednost s prve tekme (0:0; 5:0) in se v četrtfinalu pridružil aktualnim prvakom.

PSG : Real Madrid