»Odločitev športnega razsodišča je dokaz strokovnosti licenčnih organov in kredibilnosti licenčnih postopkov Nogometne zveze Slovenije. NZS bo tudi v prihodnje dosledno izvajala vse licenčne postopke, ter zagovarjala dosledno spoštovanje sprejetih pravilnikov in predpisov NZS,« je po Casovi odločitvi dejal predsednik NZS Radenko Mijatović. Kot so sporočili z NZS, je odločitev Casa dokončna.

Licenčna komisija Nogometne zveze Slovenije za pritožbe je v skladu s pravilnikom NZS o licenciranju 1. junija lani zavrnila pritožbo nogometnega kluba FC Koper zoper odločbo komisije NZS za licenciranje nogometnih klubov ter jo označila za neutemeljeno.

Odločitev licenčne komisije NZS za pritožbe je pomenila, da FC Koper ni pridobil licence za nastopanje v 1. SNL v sezoni 2017/18 zaradi neizpolnjevanja finančnih obveznosti. Odločitev licenčne komisije NZS glede nogometnega kluba FC Koper je bila dokončna, Koprčani pa bi lahko igrali le v ligi, ki ni licencirana s strani NZS. Koper se je zato pritožil še na Cas.