Poročilo z naslovom Boj proti dopingu v športu, ki ga je pripravila posebna komisija, je pod drobnogled vzela uporabo prepovedanih sredstev v vseh športih, še posebej pa se je posvetila kolesarstvu in Wigginsovi uporabi steroida triamcinolona.

»Verjamemo, da so ta izjemno močan kortikosteroid uporabili za pripravo Bradleyja Wigginsa in bržkone tudi drugih kolesarjev v moštvu, za dirko po Franciji,« je zapisano v poročilu. »Namen uporabe ni bilo zdravljenje ali lajšanje zdravstvenih težav, temveč izključno povečanje njegovega izkoristka moči oziroma pridobivanje prednosti pred kolesarsko dirko,« so še zapisali britanski poslanci.

Wiggins je od pristojnih prejel dovoljenje za uporabo steroida triamcinolona, ki sicer zdravi alergije in respiratorne težave. Tako je britanski kolesar lahko z dovoljenjem protidopinških organov, s tako imenovano terapevtsko izjemo, prišel do prestižne zmage na Dirki po Franciji leta 2012.

V poročilu so britanski poslanci še zapisali, da čeprav »uporaba steroida ne pomeni kršenja kodeksa Svetovne protidopinške agencije Wade, pa sta tako kolesar kot njegova ekipa Sky z zlorabo prestopila »etično mejo«. Ob tem je komisija še priporočila Wadi, naj nemudoma implementira popolno prepoved kortikosteroidov in protibolečinskega sredstva Tramadola.

Poleg zmage na dirki po Franciji je Wiggins tudi najtrofejnejši britanski olimpijec z osmimi medaljami, od tega petimi zlatimi.